Buttons/pagina's

                                       

dinsdag 27 maart 2018

MATS - magazine portrait of a suffragette

Tja... dit is weer een lastige, een lastige opdracht voor de MATS bootcamp waar ik vanaf januari aan mee doe. Voor de mini opdracht moesten we vintage (nee inderdaad... totaal niet mijn ding) dameshoeden gaan tekenen/schetsen. Hierbij ging het dan niet zo zeer om het teken van de hoeden maar meer om de gezichten die onder die hoeden zouden zitten. Zoals jullie zien is het bij mij tot schetsen beperkt gebleven, hihi.


De 'echte' opdracht daarna was om een suffragette te portretteren als illustratie voor in een magazine. Nu zullen jullie vast net als mij denken een suffragette... wat is dat: 
Suffragette is een Engelse term die staat voor iemand (eigenlijk alleen een vrouw) die strijdt voor de vrouwenrechten, met name voor het vrouwenkiesrecht. Ik heb gekozen voor Mevrouw Emmeline Pankhurst. Zij was een van de oprichters van de Britse suffragettebeweging en heb ik gekozen om te portretteren.


Met een foto als voorbeeld gaan schetsen, daarna het portret met watercolor gemaakt en nog een klein beetje bewerkt met de pc.Heb lang getwijfeld of ik deze met jullie zou delen hier, niet echt mijn ding denk ik maar toch... heel onverwacht ben ik eigenlijk best tevreden met het eindresultaat. Ik heb mezelf verbaasd en heb toch iets moois kunnen maken van iets wat volledig buiten mijn comfort-zone ligt, haha.

Benieuwd wat jullie denken!
Lieve groetjes, Marleen

En... vind je het leuk om mijn werk en dat van de andere bootcampers te zien in de MATS bootcamp Art Gallery, kijk dan hier: https://makeartthatsells.com/galleries/mats-bootcamp-2018/march/19

5 opmerkingen:

 1. Wat een verrassing! Zij is heel mooi geworden :)
  Liefs, mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook je tekentalent mag er zijn Marleen...zo lknap dat je het aandurft om deze portretten te tekenen en het resultaat is verrassend mooi...
  lieve groetjes
  Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt echt tekentalent Marleen. Ook mooi ingekleurd.
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap hoor en erg mooi geworden. Doe het je niet na! Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je mijn blog bezoekt.
Berichtjes vind ik ontzettend leuk, dus laat er gerust een achter.
Ik lees ze allemaal met heel veel plezier!

Bedankt en lieve groetjes, Marleen