Buttons/pagina's


maandag 29 november 2021

DIY - Verrassingsdoosje

Een poosje geleden kwam ik op Pinterest heel veel verrassingsdoosjes tegen, allemaal gevuld met iets leuks in verschillende thema's. Een verjaardagsdoosje met een taartje, een geboorte doosje met een wiegje en doosjes vol met hartjes, cadeautjes, bloemen en vlinders. Verzin het maar!
Vorige week toen het zo'n sombere regenachtige dag was heb ik kerstmuziek en kerstlichtjes aangezet in mijn werkkamer en heb een verrassingsdoosje om mijn sneeuwpopje heen geknutseld.


Wil je dit vrolijke verrassingsdoosje zelf ook maken? Dat kan!
Hieronder vind je het patroon en een werkbeschrijving. 


Neem het patroon voor het doosje hieronder over op een vel hagelwit kaartenkarton. Snijd dit uit en ril op de aangegeven plekken. Plak het doosje nog even niet vast, maar leg even apart. Neem het patroon van de deksel over op een vel kraft kaartenkarton, snijd ook deze uit, vouw op de aangegeven plekken en plak in elkaar. 


Snijd een kraft karton van 7,5 x 7,5 cm, plak op een even groot stuk dubbelzijdig kraft tape (zie: https://mariannedesign.nl/double-sided-craft-tape) en maak hier 6 gaatjes in met een gaatjes tang. Stans 6 sneeuwvlokken uit. Plak ook een stuk dubbelzijdig kraft tape op snowpaper en stans hier nog 6 sneeuwvlokken uit, deze plakken nu. Neem doorzichtig draad en plak hier een van de plakkende sneeuwvlokjes tegen. Plak een zelfde sneeuwvlokje tegen de andere kant (de draad zit nu dus tussen de twee sneewvlokjes). Steek het doorzichtige draad door een van de gaatje en plak tegen de klevende bovenkant van het vierkante stuk kraft. Doe dit ook met de andere sneeuwvlokjes tot er 6 bungelen uit de gaatjes in het vierkante stuk kraft. Plak dit geheel nu vast in de binnenkant van de deksel. 

Voor het decoreren van de deksel snijd je hagelwit van 7 x 7 cm en dessinpapier van 6,5 x 6,5 cm. Knoop hier een stuk rood met wit touw omheen. Krijg er twee belletjes aan en zet vast met een strikje. Stans verschillende blaadjes en kersttakjes uit en plak op. Plak het geheel nu met 3D tape op de deksel. De deksel is nu klaar en kun je even apart leggen.


Snijd voor de buitenkant 4x kerstrood van 9,5 x 7 cm en 4x dessinpapier van 9 x 6,5 cm. Plak op elkaar en aan elke zijde van het doosje. Plak het doosje nu deels vast door de ene plakstrook aan de binnenkant te bevestigen. Snijd (donker grijs) dessinpapier voor in de binnenkant van het doosje van 14,5 x 9,5 cm, vouw netjes dubbel en plak op in het doosje (nu is gelijk de plakstrook netjes weggewerkt). Snijd een strook snowpaper van 14,5 x 5 cm en knip de bovenkant golvend af. Vouw ook deze dubbel en plak in het doosje. Snijd lichtgroen van 7,4 x 7,4 cm en plak deze op de bodem van het doosje. Stans de kleinste mal van de Craftable 'Square Backgrounds' uit snowpaper en plak om het lichte groen. Stans de boom en de lichtjes uit en plak in elkaar. Maak de boom een beetje hol en plak deze vast in het doosje door aan de uiteinde (links en rechts) van de takken een beetje lijm te doen. Laat dit goed drogen! Dit kun je ook even vastzetten met twee knijpers, dan hoef je het niet zo lang vast te houden. Stans een pop-up blokje uit met de kleinste mal van de Creatable 'Oval & Pop-up' en plak in elkaar. Stans nu de onderdelen van de sneeuwpop uit. Plak deze in elkaar op een apart stuk hagelwit kaartenkarton. Laat even goed drogen en knip hem daarna uit. Plak dit nu tegen het blokje aan en plak in het doosje. 

Voor de twee openvallende delen snijd je 2x kraft uit van 9,5 x 7 cm en 2x dessinpapier van 9 x 6,5 cm. Plak op elkaar en op de twee lege delen. Stans nog 3 pop-up blokjes uit. Stans 2 kleine boompjes, 2 paddenstoelen, een slee en een lantaarn uit. knip 3 stukken golvend snowpaper uit, decoreer deze met de slee, boompjes, lantaarn en paddenstoelen en plak vast tegen de blokjes. Plak ze daarna op de openslaande delen vast. LET OP: dat je ze op een plek plak zodat het doosje ook nog dicht kan en past. Probeer het dus eerst voor je ze vastplakt. Snijd/scheur tot slot nog een bannertje van 5,5 x 1,5 cm uit donkergrijs dessinpapier en plak op. Snijd een lichter grijs bannertje van 5 x 1,5 cm uit, bestempel met een tekstje van VersaMark, bewerk met embossingpoeder en verhit met de heattool. Plak deze over het donkergrijze strookje. 

Heel veel knutselplezier met het maken van dit vrolijke verrassingsdoosje!
Hartelijke groetjes, Marleen

Gebruikte materialen Marianne Design: 
Collectables: COL1439 (Eline's Christmas decoration - lantaarn), COL1459 (Eline's Christmas tree), COL1489 (Eline's Hamster - paddenstoelen)
Craftables: CR1486 (Christmas light Marleen), CR1544 (Square Backgrounds by Marleen)CR1567 (Snowman by Marleen)CR1572 (Sleigh by Marleen), CR1573 (Chain of Stars - losse sterren), CR1574 (Chain of Snowflakes - losse sneeuwvlokken)
Creatables: LR0371 (Oval & Pop-up)
Clear stamps: CS1037 (Hello winter by Marleen)
Decoration paper: CA3126 (Gold), CA3127 (Silver)
Glitter paper: CA3104 (Snowpaper)
Pretty Papers blocs: PB7062 (Eline's sparkling snow), PK9168 (I love Holland), PK9170 (Wood Stone), PK9175 (Rainbow)
Pearls: CA3132 (White)

Overige materialen: 
- doorzichtig draad
- glanzend rood papier
- rood/wit touw
- zilverkleurige belletjes

9 opmerkingen:

 1. Oh, wat leuk! Dankjewel voor de beschrijving!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk, dank je voor het delen van het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat super leuk Marleen.
  Dank je wel voor het patroon leuk voor volgend jaar voor mijn wandelbegeleiders van mijn nordic walking. Ik doe ieder jaar een kleinigheidje maken en dat waarderen ze wel hoor.
  Grt van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuk idee van jou Marleen. Alleen nog de tijd vinden om dit te maken haha. Fijne dag gewenst. Lieve groet Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah... superleuk dit doosje en dank je wel voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig Marleen, ik zag hem net al voorbij komen op instagram, wat een leuk effect geeft dit.
  groetjes Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf! Maar je gebruikt ws een A3 vel om dit patroon uit te snijden? Want mn A4 is niet zo breed :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, voor het doosje heb je een groter vel nodig. Ik had een 30 x 30 cm vel.

   Verwijderen

Gezellig dat je mijn blog bezoekt.
Berichtjes vind ik ontzettend leuk, dus laat er gerust een achter.
Ik lees ze allemaal met heel veel plezier!

Bedankt en lieve groetjes, Marleen