Buttons/pagina's

    

dinsdag 2 november 2021

Warme Kerst wensen

Voor de nieuwe Catalogus - 2021 van Marianne Design ging ik aan de slag het Craft stecil 'Forest'. Dit stencil is op A4 formaat en wat groot om echt een kaart mee te maken. Omdat ik wel graag het stencil in zijn geheel wilde maken heb ik een decoratief werkstuk van gemaakt. Het deel achter de bomen is van vellum, dus licht schijnt daar mooi doorheen. Leuk om bijvoorbeeld voor het raam te zetten!

Hartelijke groetjes, Marleen


Gebruikte materialen Marianne Design: 
Craftables: CR1478 (Poinsettia by Marleen), CR1486 (Christmas light Marleen), CR1507 (Card stand Extra), CR1559 (Art Texture Stars – zilveren sterren), CR1567 (Snowman byMarleen)
Craft stencil: PS8105 (Forest)
Clear stamps: CS1069 (Kerst post by Marleen)
Clear stamps banners: CS1058 (Banners by Marleen)
Decoration paper: CA3127 (Silver)
Glitter paper: CA3104 (Snowpaper)
Soft glitter paper: CA3142 (Zilver)
Pretty Papers bloc: PK9172 (Frozen Winter)
Enamel dots: PL4518 (Two blue)
Pearls: CA3132 (White)

Werkbeschrijving:
Teken de buitenste lijnen van het landschap om op hagelwit en knip uit. Neem een A4 vellum, laat de onderkant recht en knip de rest uit als een soort vlek. Plak dat vast tegen de achterkant van het witte landschap. Dit maakt het geheel steviger en wanneer het werkstuk voor het raam wilt zetten schijnt het licht er overdag mooi door heen.
Teken met behulp van de buitenste lijnen de 3 kleine bomen op hagelwit, knip deze uit en plak met 3D tape op het werkstuk.  Voor het decoreren gebruik je de binnenste lijnen van het stencil. Teken deze om aan de achterkant van het papier en/of dessinpapier. Vergeet hierbij niet om het stencil om te draaien zodat je niet in spiegelbeeld tekent. Plak de uitgeknipte delen op het landschap.  Stans de kerstlichtjes uit wit en glitterkarton. Plak in elkaar en op de boom. Stans de sneeuwpoppen uit, plak in elkaar en geef ze een mooi plekje in het landschap. Maak met het lichtroze potlood hun wangetjes roze en zet met de witte gelpen een stipje in hun ogen. Stans de poinsettia uit, plak in elkaar en linksonderin de sneeuw. Stans een banner uit blauw, bestempel deze met een tekstje met Versa Mark. Bewerk dit met embossingpoeder en verhit met de heat tool. Plak het bannertje op bij de poinsettia. Werk de kaart verder af met zilverkleurige sterren en pareltjes.

Wil je jou werkstuk voor het raam zetten? Snijd dat de Craftable ‘Card stand’ 2x uit hagelwit en plak deze vast tegen de achterkant.



3 opmerkingen:

  1. Waow, wat een mooie winterkaart heb je gemaakt Marleen!
    Grt van Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooi tafereeltje om als kerstdecoratie te zetten. Prachtig gemaakt.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je mijn blog bezoekt.
Berichtjes vind ik ontzettend leuk, dus laat er gerust een achter.
Ik lees ze allemaal met heel veel plezier!

Bedankt en lieve groetjes, Marleen